SidemountDinghy
Posts: 33
Joined: Fri Jun 15, 2012 6:06 pm
Has thanked: 40 times
Have thanks: 24 times

Certificare:
Snorkel
Locatie:
Bucuresti
PostPosted: Mon Mar 02, 2015 2:11 pm
De vreo cateva zile am inceput sa ma gandesc si la un BCD pentru sidemount. Deocamdata insa doar contemplu posibilitatea :). Am avut ocazia sa ma conving de utilitatea sidemountului in Mexic unde la un moment dat a trebuit sa ne intoarcem pentru ca eu aveam dificultati la inaintare, nu mai incapeam pe galerie cu configuratia mea (clasica, wing+duble) iar colegii mei se descurcau inca lejer. In plus bubble check-ul de la inceputul scufundarii poti sa ti-l faci singur, iar accesul la robineti este mult mai facil decat la sistemul clasic.

Am facut ceva investigatii si as vrea sa stiu daca are cineva impresii despre:
- X-deep Stealth 2.0 (pe care l-am vazut la colegii din Mexic)
- Scubapro X-tek Sidemount
- DiveRite Nomad XT

La X-deep mi s-a parut nitel cam tricky faptul ca bladder-ul se ataseaza de corp doar cu niste bungee-uri (pe romaneste, elastice). E drept ca-s niste elastice mai grosute, dar tot elastice raman in opinia mea. Inca o chestie, tot la X-deep bladder-ul mi s-a parut cam mic (capacitate de liftare de 16.5 kg). Daca mergi pe butelii de otel, mai pui si-un stage si te duci la 40 de metri... cred ca trebuie sa te scoata altii ca bladder-ul ala e putin cam mic. Celelalte variante, pe care nu le-am vazut, au posibilitate de bladder cu capacitate de liftare de 22.5 kg (DiveRite) respectiv 20 kg (Scubapro).

De asemenea sunt deschis si la alte opinii referitoare la marci/modele. Ies insa din discutie chestiile nejustificat de scumpe gen Halcyon, fiindca inca n-am dat de comoara aia pe care tot o caut. :D
Top

Return to BCD si winguri

Who is online

Registered users: No registered users

cron