Regulamentul Forumului

Va rugam sa il cititi si mai ales sa il respectati!


Site Admin
Posts: 6
Joined: Fri Apr 06, 2012 11:16 am
Has thanked: 0 time
Have thanks: 0 time

Locatie:
Romania
PostPosted: Fri Apr 06, 2012 11:21 am
Regula numărul 1: Pe acest forum suntem prietenoşi, amabili sau măcar politicoşi, şi ne respectăm reciproc. În mod intenţionat nu există alte reguli numerotate.

Dispoziţii generale
- La înscrierea pe forum, utilizatorii trebuie sa-si precizeze locatia în profilul personal. Alte date personale nu sunt mandatorii. Prezentarea certificării este opţională.
- La crearea unui user, nu putem permite copierea de nume/abrevieri ale unor persoane juridice (ex. firme, institutii, organizatii, agentii, fundatii, etc), nici macar pentru reprezentantii oficiali.
- Prin înscrierea pe acest forum, utilizatorii se obligă să adopte un comportament civilizat şi să respecte regulile trasate de gazde.
- În momentul înregistrării se consideră că aţi citit acest regulament.
- Utilizatorii sunt în întregime răspunzători de conţinutul mesajelor postate.
- Sunt interzise clonele (cu excepţia moderatorilor, care pot avea şi cont de utilizator obişnuit).
- Anumite topicuri vor putea fi moderate temporar sau permanent, aceasta însemnând că mesajele trimise vor trebui aprobate înainte de a fi publicate. Vă rugăm să aveţi înţelegerea necesară.
- Din dorinta de transparenta si pentru libertatea informatiei, Forumul nu oferă posibilitatea de a crea grupuri private de discuţie, care sa fie inaccesibile ceilorlalti forumişti. Orice informatie (exceptand mesajele private) este la vedere si trebuie sa fie accesibila comunitatii.
- În caz de dispute, administraţia are întotdeauna ultimul cuvânt.
- In cazul aparitiei unui "flame", topicul sau topicurile intra automat sub moderare, iar postarea se se va putea face decat cu
aprobarea unui moderator.
- Vor exista topicuri care vor fi moderate in scopul de a evita degradarea calitatii topicului.
Exemplu: Topicul de articole
- Acest regulament poate fi modificat în cazul în care împrejurările o cer.

Reguli de comportament şi postare
- Limba oficială a forumului este limba română; vă rugăm să evitaţi intervenţiile/contribuţiile în altă limbă. Sunt acceptabile posturile într-o limbă străina ale celor care nu ştiu româneşte sau trimiteri la articole în alte limbi, ca şi argoul de internet de genul "rulz" "lolz".
- Este recomandabil să respectati regulile gramaticale şi de ortografie.
- Nu se admite limbajul vulgar.
- Nu sunt permise acţiunile tip "flame", "trolling" sau "dog pilling" (învrăjbirea, semănarea discordiei între useri şi/sau inflamarea acestora sau a atmosferei pe forum folosind diverse motive sau modalităţi, inhaitarea in scopul de a ataca un utilizator sau un grup de utilizatori).
- Nu postaţi în mod inutil (numărul de posturi nu are nici o relevanţă şi nici nu se afişează, calificarea este dată de numărul de mulţumiri primite.)
- Evitaţi posturile off-topic. Dacă un amănunt dintr-o anumită discuţie oferă un alt subiect de conversaţie, deschideţi un subiect nou.
- Conţinutul subiectelor noi trebuie să corespundă cu titlul secţiunii în care sunt create. În caz contrar, ele vor fi şterse sau mutate.
- Nu este permisă postarea aceluiaşi mesaj în mai multe secţiuni.
- Titlul unui subiect propus trebuie să fie cât mai sugestiv. Nu folosiţi expresii de genul “întrebare”, “ajutor”, sau “urgent”, ci titluri cât mai descriptive: “problema cu computerul Suunto Gekko” sau “am nevoie de un reel săptămâna viitoare”.
- Criticaţi ideea expusă şi nu persoana care o scrie. Este total interzis atacul la persoană. Dacă nu sunteţi de acord cu cele spuse de cineva, puteţi disputa corectitudinea afirmaţiilor făcute sau puteţi folosi butonul dedicat pentru negaţie. Nu disputaţi însă “calităţile” individului, ca de exemplu experienţa sa, buna sa credinţă, corectitudinea gramaticală sau inteligenţa acestuia. Folosiţi numai mesageria privată atunci când doriţi să îi daţi o replică usturătoare.
- Dacă discutaţi sau disputaţi afirmaţiile cuiva, citiţi-le de două ori pentru a vă asigura că aţi înţeles corect ce a scris. Este recomandabil să discutaţi în prealabil prin mesageria privată cu respectiva persoană.
- Dacă sunteţi jignit într-un post, raportaţi-l. Discuţia cu cel care v-a jignit se continuă numai pe mesageria privată. Procedaţi în mod similar dacă a fost jignit un prieten de-al dvs.
- Atitudinea de superioritate şi aroganţă nu este tolerata pe acest forum, chiar şi atunci când sunteţi sigur că aveţi dreptate.
- Nu întindeţi la nesfârşit discuţiile în contradictoriu.
- Nu faceţi abuz de iconiţe, imagini, caractere şi culori.
- Nu postaţi informaţii ce ar putea încălca legea (cu referire de exemplu la lucrări protejate de copyright, îndemnare la furt de pe epave sau la braconaj etc.).
- Editarea posturilor personale este permisa timp de 20 de minute de la postare.
- Orice utilizator poate cere stergerea sau editarea ulterioara a posturilor proprii daca aceasta actiune nu are impact asupra comprehensibilitatii topicului respectiv.
- Informatiile, articolele, imaginile postate pe forum, devin proprietatea forumului din momentul postarii.

Incepatorii in scuba si noii veniti pe forum.
- Este imperios necesar ca incepatorii in scuba sa fie tratati cu bunavointa si ingaduinta. Inceputurile in general pot fi dificile iar unul din scopurile forumului poate fi acela de a le facilita tranzitia.
- Membrii nou inscrisi pe forum pana la primele doua postari au un statut special si nu beneficiaza de toate drepturile membrilor deplini.
Moderatorii vor tine cont de statutul de membru nou, neobisnuit cu activitatile si regulile de pe forum si nu vor aplica sanctiuni decat in situatii cu adevarat grave.
Noi privim pe fiecare nou membru ca pe un utilizator ideal. Va rugam ajutati-ne sa nu ne schimbam parerea.

Aspecte privind anunţurile comerciale
- Fiecare utilizator va specifica la descriere eventualele interese comerciale cu referire la scufundări: vânzător, instructor, centru de scufundări.
- Orice reclamă trebuie postată la secţiunea de Scuba Market. Postările la secţiunile privind magazinele şi centrele de scufundări se vor face numai prin intermediul moderatorilor sau în regim de grup privat, care pot fi doar citite de ceilalţi utilizatori.

Respectarea regulamentului
Nerespectarea celor de mai sus va provoca una din următoarele sancţiuni:
- Observaţie
- Avertisment
- Bann temporar
- Bann permanent

Seriozitatea sanctiunii va fi decisă în funcţie de gravitatea abaterii şi/sau recidivei.
Sanctiunile temporare dureaza 2 zile. Cumulul lor atrage aplicarea regulii lui 5 (5 observatii in 10 zile = Avertisment, 5 avertismente = ban temporar...etc)
Textele în cauza vor fi mutate in zona de carantina unde se va decide cata postul va fi editat sau sters. Tot acolo îşi au
locul şi eventualele proteste, apeluri, etc.
Vă asigurăm ca aplicarea unei sanctiuni este ce-a mai nedorita actiune, o vom lua numai pentru binele comunitatii si numai
cand nu se va putea proceda altfel. Sancţiunile de mai sus se vor lua numai în urma acordului a doi moderatori,
şi nu de către unul singur. Orice sanctiune va atrage mutarea postului incriminat in zona de carantina pentru fi editat sau sters.

Ne dorim, alături de dumneavoastră, o atmosferă civilizată şi o comunicare pertinentă pe acest forum!

Vă mulţumim pentru înţelegere

SCUBAFORUM
Top

Return to Regulament

Who is online

Registered users: No registered users

cron