Scufundare la Casino


User avatar
Observator
Posts: 5
Joined: Mon Mar 11, 2013 12:08 pm
Has thanked: 0 time
Have thanks: 6 times

Certificare:
Snorkel
Locatie:
Bucuresti
PostPosted: Mon Apr 22, 2013 4:24 pm
CristiC wrote:
Dacă finul nu face parte din cateoria „expendables” atunci poate merită atenție deosebită, să ajungă la concluzia că-i place sub apă, nu că s-a confruntat cu situații generatoare de panică. Eu nefiind divemaster refuz categoric să intru cu cineva 'pentru prima dată' în apă mai adâncă de 1,5m. Poate a doua dată sau a treia, în funcție de feedback despre confortul aquatic. Cineva care știe bine să înoate, eventual a experimentat snorkeling sau apnee, cu totul altfel trăiește un DSD comparativ cu o persoană mai cu frică de apă.Salut Cristi,

Nu sunt intru totul de acord cu afirmatia ta, desi cunoasterea unui stil de inot ajuta la nivel psihologic in scuba, inotul cu labe sub apa nu are nici o treaba cu inotul la suprafata.
Pe de alta parte, un free diver experimentat, desi nu se teme de apa, va avea tendinta sa isi tina respiratia, lucru absolut interzis in scuba. Prefer sa fac DSD cu unul caruia ii e frica de apa, decat cu cineva care ar putea sa isi tina respiratia.

Cu pregatirea potrivita, si cu briefingul potrivit, cred ca oricine poate sa treaca peste socul de a intra prima oara sub apa. In plus, ajuta daca sub apa are ceva de facut / vazut, daca apa este calda, limpede si fara valuri.
Top

Return to Discutii Generale

Who is online

Registered users: No registered users

cron