Nemo33


User avatar
Sharpie
Posts: 94
Joined: Tue Dec 20, 2011 9:15 pm
Location: Bucureşti
Has thanked: 5 times
Have thanks: 42 times

Certificare:
bighinăr
Locatie:
vezi Localitate
PostPosted: Fri Feb 10, 2012 8:39 pm
Am fost cu Sorin la Nemo33, o piscină complet artificială din Bruxelles, Belgia.

Piscina este situată la marginea oraşului, se ajunge uşor cu câteva tramvaie, în mod notabil nr. 4 (este capăt de linie şi nu puteţi să îl rataţi).
Are un restaurant destul de scump atât la haleală, cât şi la bericioaică.
Se pot face rezervări fără probleme. Nu contează anunţul de pe sait, cu grup minim, noi am făcut rezervări pentru două persoane şi nu a fost nici o problemă.

Se organizează scufundări de noapte joia şi vinerea, în ultima scufundare de la ora 22. Asta înseamnă că se sting luminile iar scafandrii primesc nişte batoane luminoase. Din păcate, atunci când am fost noi nu s-au organizat deoarece era foarte frig, zăpadă şi nu prea aveau clienţi.
Altă chestie mişto: o dată la 2-3 sesiuni, golesc de aer cavernele. Aerul respectiv este eliberat în bazin, la platforma de 5 metri. Asta înseamnă că poţi să intri în apnee şi să ieşi în jetul de aer. Ca experienţă, este mişto.

Piscina are mai multe platforme: 1.5m, 3m, 5m (unde era expusă o caroserie de Smart), 10m şi pitul de 34.5m. De pe platforma de 10m se intră sub cea de 5m, unde sunt amenajate nişte caverne, adică nişte camere cu aer în partea de sus, la adâncimea de 7.5m. Sunt bune pentru stopuri de decompresie, deşi o dată aerul era irespirabil.

Apa este curată. Când sunt puţini diveri chiar se vede fundul pitului de 34.5m de la suprafaţă. Un foarte uşor miros de clor.

Echipamentul este asigurat de ei, mai puţin computerul (care este obligatoriu). Poţi să îţi aduci diverse chestii personale, scrie pe sait. Atenţie la regulatoare, sunt bune dar neîntreţinute. Am respirat aer cu apă.

Buteliile sunt de 12L şi umplute la 170-190 bari.

Ca program: la :45 se intră la vestiar, unde îţi trebuie o monedă de 50 eurocenţi pentru dulap, te schimbi şi faci un duş, apoi pe platformă. La fix ies cei de dinainte, iei ABC-ul şi intri la apnee. 10 minute de apnee (timp în care buteliile sunt reumplute), apoi se iese, se face echipamentul de scuba şi se reintră în scuba. La :45 şi :55 se dă câte un semnal sonor, ca să ştii să mergi la platformele de 10m, respectiv de 3m. La fix, se iese.
Când am fost foarte puţini în piscină nu s-a mai dat nici un semnal sonor, dacă doreai puteai să mai stai şi să ieşi cu 20 bari, noi cred că am ieşit la :05.

În weekend, piscina a fost extrem de aglomerată, aşa că este necesară o rezervare prealabilă, ca să nu rişti să aştepţi o oră sau chiar două ore până ai loc de intrat.

Ceilalţi diveri erau în general începători (se mişcau haotic, nu te evitau etc), însă mai erau şi avansaţi.
Top

Return to Belgia

Who is online

Registered users: No registered users

cron