Procedura de verificare a etanseitatiiSite Admin
Posts: 146
Images: 0
Joined: Mon Dec 19, 2011 10:45 am
Location: Bucuresti
Has thanked: 140 times
Have thanks: 31 times

Locatie:
Bucuresti
Personal album
PostPosted: Fri Jan 06, 2012 11:55 am
Se intampla sa constatam ca "ne-am udat" pe interiorul costumului uscat dupa o scufundare. Udatura este superficiala si suntem tentati sa presupunem ca este vorba de transpiratie. Este posibil ca scurgerile sa se datoreze unor gauri microscopice, aparute predilect pe la incheieturi. Aceste gaurele sunt foarte greu de depistat, ele nu vor elibera niciodata bule pentru a le putea repera. Pentru a ne lamuri, dar si pentru a ne inspecta costumul putem face in felul urmator:
- Se ia costumul si se deschide fermoarul.
- Prin el se introduc doua sticle de plastic (pet-uri) in maneci. Sunt bune cele de 1.5L
- In guler se introduce un obiect de plastic cilindric de dimensiunile gulerului costumului (nu mai mic sau de dimensiunile seal-ului). Tragerea seal-ului pe cilindru va fi dificila se va face cu atentie si rabdare pentru a nu deteriora seal-ul.
- Sealurile se asigura la suprafata prin strangerea unei chingi de 2.5cm cu catarama peste seal si obiectul de interior.
- La costumele cu shoulder dump valve se blocheaza valva pe pozitia inchis. La cele cu wrist valve, se demonteaza capacul valvei si se fixeaza un disc de plastic de dimensiunile membranei, peste membrana. Peste disc sa pune o rondea de cauciuc tot de aceleasi dimensiuni. Se insurubeaza capacul valvei la loc. La wrist valvele Apeks capacul se desface din exteriorul costumului, insa sunt alte valve la care capacul este insurubat pe interiorul manecii. Blocarea asigura o rezistenta suficienta la umflare, totusi daca presiunea din interiorul costumului este aproape de spargerea lui, valva va deschide totusi eliberand surplusul de presiune.
- Se umfla costumul creandu-se suprapresiune in el (pana devine tare)
- Cu o pensula aplicam o solutie de 60% apa 40% gel de dus, calduta.
- Se incepe din partea dorsala a costumului (costumul fiind culcat pe burta) si din dreapta se intinde solutia peste cusaturi in mod repetat revenind in acelasi loc. Din cand in cand se mai umfla costumul.
In locurile cu scurgeri vor apare balonase de aer, uneori chiar mici ciorchine de balonase.
Locurile cu probleme pot fi insemnate cu o bucata de sapun uscat sau cu ceara unei lumanari.
Pentru remediere, in cazul cusaturilor se recomanda aplicarea unei aquatape mai lata decat cea originala folosind adeziv special din latex diluat. Eu folosesc un adeziv de la Beaver cu care am obtinut rezultate bune.
Sunt situatii in care bulele sunt eliberate la intersectia cusaturilor costumului insa aplicarea unui petec pe interior nu duce la niciun rezultat. In aceasta situatie se recomanda injectarea unei solutii diluate de adeziv direct in intersectia cusaturilor, cate o injectie pentru fiecare cusatura care ajunge acolo.
In acest fel vom obtine o etansare perfecta si o scufundare cu adevarat "uscata"
Top

Return to Costum uscat

Who is online

Registered users: No registered users

cron